04 oktober 2007

werkelijkheid en fictie

Met dank aan Danny en Marion kan ik je hier een paar prachtige pagina's uit de Nieuwe Revu van vorige week laten zien. Let op de fotografie en de lay-out. Als het je lukt om de interessante tekst te lezen, ondanks de kleine letters, doe dit dan.






Wat zeggen die foto's? 1) Het is gezellig in de kantine; 2)iedereen die in een kantine eet is altijd blij en komt leuk op de foto; 3) het licht is eigenlijk helemaal niet zo erg in de kantine; 4) niet thuis eten maar met andere mensen eten is goed voor je; 5)geld uitgeven aan eten wat je ook van thuis kunt meenemen is helemaal niet erg; 6)het doet er eigenlijk niet toe wat je eet, als je het maar hier eet; 7) ongezond eten mag; 8) mensen in kantine's zijn eigenlijk best dom.

Nog een keer kijken; pagina 1 en 2; deze vrouwen voelen zich wat ongemakkelijk, misschien betrapt, daardoor lijkt het gezellig want ze lachen. De jongen op pagina 2 is er duidelijk voor gaan zitten, zijn eten valt in het niet. Het gaat hier om zijn houding. Pagina 3; deze man heeft nergens moeite mee, misschien een model? Of gewoon iemand die goed acteert. Hij acteert wel 'mooi'.. ik zie niets vallen. Pagina 4; ook deze mensen zijn er even voor gaan zitten en houden vork en boterham precies op de goede afstand, alles mooi in beeld.

Wat zegt de tekst? Niets eigenlijk, alleen maar gekakel.
Wat zegt de lay-out? Dat we allemaal even belangrijk zijn en dat het de week van de smaak is.
Wat zegt dit artikel? Dat de redactie erg moe was.

Als het me nog lukt, laat ik zien hoe een kantine er werkelijk uit ziet.

Geen opmerkingen: