30 oktober 2007

Otto Snoek, Eat this!

Iedereen moet naar buiten om aan voedsel te komen. Buiten als publiek domein, wordt gedefinieerd "als die plaatsen waar een uitwisseling tussen verschillende maatschappelijke groepen kan plaatsvinden en ook daadwerkelijk plaatsvindt"*. Aan de hand van tien beschreven formules worden in dit boek aanbevelingen, ideeen en visies ontwikkeld die voor beleidsmakers, exploitanten, retailconsulenten, ontwerpers en architecten een inspiratie kunnen zijn. Aan bod komen de Verbeterde Buitenmarkt, de Nieuwe Markt, De Submarkt, De Stationsmarkt, het Superrestaurant, De Mobiele keuken, De Restauratie, Het Guerillarestaurant, Het Buurtrestaurant, Het Thuisrestaurant. Ook werden teksten opgenomen van Philip Mechanicus over diverse landenkeukens. De vormgeving van dit boek is bijzonder: De teksten op wit papier zijn steeds verdeeld in twee kolommen van elk vijf alinea's. Deze pagina's worden afgewisseld met pagina's kleurenfoto's en fotocollages van markten, restaurants, voedsel enz. van over heel de wereld en met die in de lengte geperforeerde roze pagina's met steeds tien kleine foto's. Heel inspirerend.
Paperback | 280 Pagina's | Duizend & Een
ISBN10: 9071346366 | ISBN13: 9789071346361



Otto Snoek ging in 2004 en 2005 in opdracht van de SFU op zoek naar mensenmassa's in de stad Utrecht. Welk geheim trekt de mens in drommen naar één plek?
Opdracht: Delirious Utrecht
De waanzin van Utrecht wordt gevormd door de mensenmassa's die door de stad zwermen. Op zoek naar iets moois, een bijzondere ervaring, een koopje en soms zomaar dolend. Ze zijn met velen maar toch alleen, lijken elkaar nauwelijks op te merken.
Otto Snoek ziet des te meer.
HIj ging in 2004 en 2005 in opdracht van de SFU op zoek naar mensenmassa's in de stad Utrecht. Welk geheim trekt de mens in drommen naar één plek?



foto uit Rotterdam door Otto Snoek

Geen opmerkingen: