25 september 2007

Rotterdams Kookboek


Wat ik wil is eigenlijk al gedaan:

Rotterdams kookboek
Auteur : Linda Roodenburg
Uitgegeven door : Kosmos-Z&K Uitgevers
ISBN : 90-215-4196-3

Om het Rotterdams kookboek samen te stellen zijn de auteurs met een notitieblok en fototoestel door Rotterdam getrokken op zoek naar families uit verschillende culturen. Het resultaat is een kleurrijk, levendig en gevarieerd boek met authentieke recepten, vrolijke foto’s en een schat aan productinformatie.

Dertien gezinnen tonen hoe zij koken, van de boodschappen tot de gedekte tafel. De koks verklappen hun keukengeheimen, vertellen hun levensgeschiedenis en beschrijven hoe ze ingrediënten uit hun thuiskeuken aanpassen aan hun levensstijl in Rotterdam.

Van elk land geven de auteurs een historische schets over de eetcultuur, typische producten en historische achtergrond. Zo komt u bijvoorbeeld te weten wanneer de aardappel in de dagelijkse Nederlandse keuken is terechtgekomen, wat precies Turkse koffie is en wie nu pasta in de Italiaanse keuken geïntroduceerd heeft. De voorgestelde recepten zijn meestal erg feestelijk zoals gerechten voor een Chinees nieuwjaarsfeest, een Arubaans kerstbuffet of een Nederlands Driekoningenmenu.

Het Rotterdams kookboek is een snuffelboek met vele weetjes en achtergrondinformatie die de lezer onderdompelt in een mix van culturen. Zo brengen de auteurs de havenstad tot leven met sympathieke personages en exotische gerechten in een kleurrijke lay-out.

Geen opmerkingen: